Datorer, utskrifter och wifi

Datorer, utskrifter och wifi

Vi har tre datorer med tillgång till Internet och med möjlighet att skriva ut. Datorerna får användas av alla som har lånekort på Vetlanda bibliotek.

Med ditt lånekort och din pinkod loggar du själv in på datorerna. Saknar du pinkod, fråga personalen så får du hjälp. Du kan boka 20+60 minuter per dag. Om en bokning inte tas i bruk inom 10 minuter försvinner den, vilket innebär att någon annan kan boka datorn. Respektera att bokningen är personlig. Använd dig därför inte av någon annans lånekort för att boka bibliotekets dator. Även tillfälliga besökare är välkomna och vi bokar gärna en tid åt er med vårt gästkort.

Självklart är det inte tillåtet att besöka webbplatser där innehållet kan upplevas som kränkande av andra, såsom pornografiskt och rasistiskt material.

WiFi

I biblioteket finns wifi för dig med egen dator, surfplatta eller smarttelefon. Vårt trådlösa nätverk heter Hoglandet Guest. Du behöver skapa ett gästkonto för att kunna koppla upp dig. Instruktioner finns här.

Utskrifter, kopior och skanning

På biblioteket har du möjlighet att kopiera och skanna. Du kan även göra utskrifter från de publika datorerna, och direkt från din egen dator, surfplatta eller smarttelefon. Vi använder oss av Pull Print för säkrare utskrifter från våra publika datorer. Vill du skriva ut direkt från din mobil mejlar du ditt dokument till print@hoglandet.se. Du får en pinkod som används för att skriva ut ditt dokument.

Kostnad

  • Kopior/utskrifter i A4: svartvitt 2 kr/sida; färg 4 kr/sida
  • Kopior/utskrifter i A3: svartvitt 4 kr/sida; färg 8 kr/sida
  • Skanning är kostnadsfri

Språk