För studerande
Inför varje kurstart får du en kursplan med den litteratur som du behöver. Den innehåller både obligatorisk litteratur och referenslitteratur. Den obligatoriska litteraturen är nödvändig för att du ska kunna klara av dina kurser medan den sistnämnda brukar räknas som fördjupning. I kursplanen står det även om du ska ha litteraturen vid en särskild tid så att du inte beställer hem böcker som måste vara tillbaka innan kursen har startat.
Vi på biblioteket hjälper gärna till med att hitta litteratur åt dig. Om det är böcker som inte finns i vårt bestånd kan vi antingen kolla möjligheten till inköp alternativt fjärrlån då vi lånar in böckerna från ett annat bibliotek. Det brukar vara högt tryck på de böcker som vi har i vårt bestånd som används som kurslitteratur. Lånetiden på fjärrlån är begränsad och normal lånetid är cirka tre veckor inklusive leverans.
Behöver du artiklar som finns online? Du som student brukar få inloggning till ditt lärosätes biblioteksdatabaser. Där ska du kunna hitta det du behöver. Är du distansstuderande brukar du även kunna låna böcker via ditt lärosätes bibliotek och få böckerna hemskickade.
Ett alternativ för att spara pengar på sin litteratur är att kolla efter begagnade böcker. Exempel där du kan hitta den typen av litteratur är kurslitteratur.se och campusbokhandeln.se.
Studierum
På biblioteket finns ett studierum som kan bokas av dig som vill studera lite mer avskilt. Glasburen är ett tyst läsrum men detta rum är inte möjligt att boka utan används av alla våra besökare. Ungdomsrummet används huvudsakligen till bibliotekets bokklubbar och besökande förskole- och skolklasser. Vuxenstuderande har möjlighet att boka rummet för grupparbete.
Bokningar av studierum görs vid informationsdisken eller på telefon 0383-974 50.