Bilderbokens möjligheter

Från 16 oktober till 6 mars 2022 har Vetlanda bibliotek, tillsammans med Vetlanda Museum och kommunens förskolor, ett läsfrämjande projekt som heter Bilderbokens möjligheter.

Under projektet gång bjuds det på en rad olika aktiviteter, så som utställning med Per Gustavssons bilder och figurer på Vetlanda Museum, barnteater och högläsningsutmaning på biblioteket, författarbesök, barnens egen utställning på museet och mycket annat.

Högläsningsutmaning - för barn 0-6 år och deras vuxna

Låna och läs 5 böcker, varav minst en av Per Gustavsson.
Folder till Högläsninsgutmaningen finns att hämta på våra bibliotek och bokbussen. Fyll i de böcker ni läst, lämna in senast 7 mars på ert bibliotek och ni får en presentbok.

Skrivartävling med familjen Knyckertz & guldgruvan i Ädelfors

Skriv din egen berättelse om familjen Knyckertz!

Författaren Anders Sparring har skrivit början på ett nytt äventyr med familjen Knyckertz och guldgruvan i Ädelfors och du kan vara med att skriva klart den. Illustratören Per Gustavsson har i sin tur börjat illustrera karaktärerna i äventyret och du kan rita klart dem.

Hämta början av berättelsen på Vetlanda museum eller Vetlanda bibliotek. Tävlingen pågår från 5 december 2021 till 20 februari 2022.

För dig som är 6 år och äldre.

Språk