Bokspanarna

Bokspanarna är bibliotekets bokklubb för dig som går i femman eller sexan. Anmälan sker i början av höstterminen och gäller för hela läsåret.

På våra träffar tipsar vi varandra om böcker och skriver boktips. Vi har också tävlingar, pysslar, tittar på film och lånar böcker från biblioteket. 
Ledare för Bokspanarna är Andreas Nyquist och Anette Lundgren. Undrar du över något hör av dig till biblioteket, 0383-974 50, eller mejla till andreas.nyquist@vetlanda.se

  • Vårens datum: 25/1, 1/3, 29/3, 3/5 (författarbesök) och 31/5
     

Onsdag 25 januari - Nytt år!

Vi inleder Bokspanarna för i år med att presentera Tobias Söderlund och hans spännande bokserie Spökkameran. Tobias kommer på författarbesök till bokklubbarna den 3 maj och då gäller det att vara förberedda. Till nästa tillfällle 1 mars ska alla deltagare få en av hans böcker.
Eftersom Bokspanarna läser en massa bra böcker så passade de på att skriva boktips. Boktipsen finns här på hemsidan och vi skyltar med böckerna i biblioteket så att alla kan ta del av dem.

Onsdag 14 december - Terminsavslutning

Bokspanarna avslutade terminen med Harry Potter-kahoot och högläsning av Harry Potters första jul på Hogwarts. Alla fick chans att smaka Bertie Botts-bönor, de populära sötsaker som säljs i Hogwartsexpressens godisvagn. Det är blandade bönor med smaker som tutti frutti och Marshmallow, men har du otur kan det även smaka ruttna ägg, gammalt plåster eller våt disktrasa! Papperskorgen placerades lätt åtkomlig.

På återseende nästa år och god jul!

Onsdag 23 november - Hitta på bibblan!

Denna gång hade vi en riktigt ordentlig hitta-i-biblioteket-utmaning!

Barnen hämtade gruppvis böcker till sitt högkvarter och den som klarade det bäst på kortast tid vann bokpris! Det kunde vara uppgifter som "hämta en roman med en färg i titeln" eller "hämta en bok som är högre än 35 cm".

Hur många böcker finns det egentligen på Vetlanda bibliotek? Enligt bokspanarna finns det mellan 1997 och 350 000 stycken böcker. Någonstans där emellan är det!

Onsdag 26 oktober - Boktipsande!

Bokspanarna samlades 26 oktober för att skriva boktips! Men för att hitta favoritboken i biblioteket behövde vi först söka upp den på bibliotekets hemsida. Det hade inte alla gjort ännu. Någon sa att de sökte böcker på känsla. Vi kom överens om att bibliotekets sökfunktion ändå kan vara bra att använda ibland!

Sedan sprang alla ut till böckerna och letade rätt på några favoriter, skrev om den på små gröna lappar och fäste i böckerna. Vi skrev också boktips på höstlöv som vi satte i fönstret för alla förbipasserande att beskåda.

Onsdag 28 september - Vi har börjat bokspana!

18 entusiastiska bokspanare dök upp till första träffen på biblioteket.

Det blir Harry Potter-tema under hösten. Vi läser böckerna och ser första filmen De vises sten på höstlovet. Det är drygt 20 år sedan filmen hade premiär och det måste vi uppmärksamma. Även om de flesta i gruppen redan är bekanta med Harry Potter så konstaterade vi: En bra bokserie tål att läsas om!

Vi tillverkade pins så maskinen blev glödhet. Det får plats många pins på en tröja.

Inför nästa gång samlar bokspanarna på sig boktips. Håll ögonen öppna!

Språk