Eliza och hennes monster
Visa titel Debug

Eliza och hennes monster

Artonåriga Eliza Mirk är blyg, lite speciell, smart och helt ensam. Ingen på skolan är intresserad av att vara med henne vilket i och för sig är fine för henne. Det finns nämligen en parallell verklighet för Eliza: på nätet är hon värsta succén! Det är dock inte fler än hennes absolut närmaste familj som vet om det här vilket är precis som Eliza vill ha det. På nätet har hon sitt alias LadyConstellation och under det skriver och ritar hon den sjukt populära serien Monstruos Sea som har miljoner följare och läsare. 

I Eliza och hennes monster lever Eliza drömlivet på nätet och kan inte i sin vildaste fantasi tro att hennes verkliga liv någonsin kommer kunna mäta sig med det. Men så börjar Wallace Warland på skolan och saker och ting börjar förändras för Eliza. Mot alla odds (i andras ögon om inte annat) blir de efter lite trevande, nära vänner. Det visar sig att Wallace är ett stort fan av Monstruos Sea och Eliza hamnar i ett moraliskt dilemma om hon ska avslöja sin hemligheter eller inte för honom. Eftersom hon skyr all uppmärksamhet försöker hon i det längsta hålla en låg profil men så råkar hennes alter ego bli avslöjat och allt ställs på sin spets. Hur sjutton ska hon reda ut det här?!

Francesca Zappia har skrivit en roman som även blandar in illustrationer från Elizas serie mellan kapitlen, vilket helt klart höjer äkthetskänslan i boken. Den behandlar teman som i allra högsta grad är på tapeten i dag, som depression och ångest hos unga. Hela grejen med kändisskap online är fängslande och det blir allt vanligare att man kan vara kändis på nätet och dessutom kan tjäna sitt levebröd på det. 

Liknande titlar

Språk