Vanliga frågor

Här har vi samlat svaren på några av våra vanligaste frågor.

Genom att kryssa i rutan "Spara min lånehistorik" när du är inloggad på hemsidan, godkänner du att lånehistoriken sparas. Det är enbart du själv som kan se din lånehistorik, inte bibliotekspersonalen. Lånehistoriken sparas från och med det att du aktiverar tjänsten. Uppgifterna sparas i fem år eller tills det att du själv väljer att inte spara din lånehistorik.

Förseningsavgift tas ut för böcker och annan media som lämnas för sent. Förseningsavgiften räknas upp för varje försenad dag. Hur mycket det kostar beror på vad du har lånat och hur sent du lämnar tillbaka. Läs mer om våra avgifter här.

Du återlämnar dina böcker i våra automater som finns i biblioteket. Du kan även återlämna dina böcker i disken eller lägga dem i bokinkastet.

Reservationer kan man göra online på vår hemsida. Du använder då dina kortuppgifter. Det går också bra att göra reservationer på biblioteket. Fråga då vår personal. Reservationerna hämtas på biblioteket. Du har sju dagar på dig att hämta din reservation.

På biblioteket kan du kopiera och skanna. Du kan även göra utskrifter från de publika datorerna samt från din egen dator, surfplatta och smarttelefon.

Search the catalogue

Language