We recommend books and movies

Are you looking for a book to read or a movie to watch? We have read and watched and here we share tips.

Results list

Results list

Results list

Results list

Saga-Sagor: "Stölden"
View title Debug

Stölden

De nya böckerna i författaren Josefine Sundström och Emma Göthners böcker om Saga Louisa Larsson på Solrosvägen erbjuder så kallad tillsammansläsning. Texten är anpassad så att de små bokstäverna passar den läsvane medan några meningar är skrivna med versaler vilket passar den som lästränar. 

Som vanligt handlar även de senare titlarna i Saga-Sagor om vännerna Saga och Samir. Den här gången sitter Saga på trappan och ritar av det hon ser i sin omgivning. Hon ritar av en gumma, en gran och en barnvagn. Så plötsligt får hon se en skata i en buske. Den vill hon rita. Hon börjar med näbben när hon plötsligt ser något som fladdrar bland grenarna. Det är en svans! 

Som tur är blir skatan rädd för svansen och flyger iväg. Saga är nyfiken på vem svansen tillhör men även den är borta när Saga börjar leta. Kvar är bara några omkullvälta soptunnor på gården vilket inte uppskattas av grannarna. 

Nästa dag ser Saga svansen igen! Och nu även en nos! Men djuret vill inte komma fram och visa sig. Plötsligt hör Saga ett vrål från gården. Det är vännen Samir som ropar att en tjuv rotat i hans väska och tagit en fotbollssko. Vem är det på gården som kan vara så tjuvaktig?

Detta är en rolig, mysig och lite spännande bok om vilka det är som kan tjyva i kvarteret. Dessutom får du lära dig en hel del om djur vilket heller ju aldrig kan vara fel! 

Similar titles from the collection

Language