We recommend books and movies

Are you looking for a book to read or a movie to watch? We have read and watched and here we share tips.

Results list

Results list

Results list

Results list

Splej: "Mysteriet med pistolen"
View title Debug

Mysteriet med pistolen

Serien Splej är storfavoriter bland många av barnen på Vetlanda kommuns skolor. Vi på biblioteket har också fastnat för dem. Böckerna är lättlästa, är spännande och man får lära sig en massa om brott och kriminologi, lite "små-GW" sådär. I Torsten Bengtssons nya del "Mysteriet med pistolen" får vi än en gång följa kvartetten Peo, Lollo, Ester och Jamal. Allt är sig likt, förutom då att Peo och Ester är kära och är tillsammans, men det vet ingen annan om. 

Vi befinner oss i slutet av maj och gänget är på väg till Peos mormors gamla stuga som ligger utanför stan. Här har kompisarna inrättat en studio där de spelar in sina program som läggs på Youtubekanalen Splej. 

På vägen till stugan cyklar de förbi ett ödehus. Ett hus som väl passar in i en skräckfilm. Det som är mest konstigt är dock att det står en svart bil utanför. Det brukar det aldrig göra. Peo försöker inte att tänka på det mer men vet att tjuvar har börjat härja i området. Bara de inte söker sig till stugan och studion! Här finns det ju en massa dyr utrustning att stjäla. 

När kompisarna väl är i studion så händer inte mycket. Ingen verkar komma på en idé till ett nytt program. Dessutom verkar Jamal konstig. Han säger inte ett ord. När de fyra ska cykla hem igen, dyker plötsligt den svarta bilen upp igen. En kille hoppar ur och frågar efter Jamal. Efter att ha fått svar plockar killen upp sin mobil och tar en bild på Jamal. Därefter kör han iväg med bilen. Såklart supermysko och märkligt. Ännu mer oroande blir det när Jamal börjar gråta och springer iväg. 

Vad är det som Jamal råkat ut för och inte vill berätta? Ett nytt fall för Splej att nysta i. 

Similar titles from the collection

Language