För pedagoger

Kom till biblioteket eller låt biblioteket komma till er!

Förskolor, förskoleklasser och skolklasser är välkomna till Vetlanda bibliotek för exempelvis rundvandring, bibliotekskunskap och bokprat. Vi kan också komma ut till grupperna för att prata och tipsa om böcker. Om det behövs extra böcker, vid exempelvis temaarbeten, kan vi plocka ihop bokkassar.

Vi satsar i första hand på förskolan, förskoleklass och åk 2 och 5. Förskolor och förskoleklass är välkomna till biblioteket för biblioteksvisning och bokprat. Eleverna i åk 2 erbjuds ett biblioteksbesök och åk 5 ett bokprat. I mån av tid kan vi även delta vid föräldramöten på förskolor.

För att allt ska fungera är det viktigt att ni hör av er i god tid om ni vill boka en träff, minst tre veckor innan. För åldrarna 0–6 kontakta Martina Eriksson, 0383-974 64, och för åldrarna 7–12 kontakta Ann-Louise Jonsson, 0383-974 63 eller Andreas Nyquist, 0383-974 32

Låna bibliotekets Äppelväska

Äppelväskan är fylld med material för barn med funktionsnedsättning och är tänkt att användas som information för exempelvis specialpedagoger, förskole- och särskolepersonal. Väskan kan bokas veckovis. Hör av dig till Martina Eriksson om du är intresserad.

Språk