175826
Den uppfinningsrika planeten : biomimikry och naturens lösningar på vår tids utmaningar / Fredrik Moberg.
Den uppfinningsrika planeten : biomimikry och naturens lösningar på vår tids utmaningar / Fredrik Moberg.
Av: Moberg, Fredrik 1969- (Författare/medförfattare)
Utgivningsår: [2021]
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Kategori: Facklitteratur
Förlag: Natur & Kultur
ISBN: 9789127166028
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Inne: 1
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Vad kan vi lära av naturen? Biomimikry kallas det när biologer samarbetar med arkitekter, ingenjörer och designers för att hitta och efterlikna naturens bästa lösningar. Runt om i världen inspireras allt fler av vår uppfinningsrika natur för att utveckla tekniska innovationer och på andra sätt tackla de utmaningar vi står inför i dag. Några härmar ökenlevande skalbaggar och utvinner vatten direkt ur luftens fuktighet. Andra imiterar den afrikanska savannens termitbon för att göra mindre energikrävande luftkonditionering. Medicinare studerar hur elefanter undgår cancer och hur fladdermössens immunförsvar bekämpar coronavirus. Och genom att studera korallrevens suveräna förmåga att hushålla med energi och resurser kan vi ställa om till en cirkulär ekonomi. Den uppfinningsrika planeten är en löftesrik exposé över de vägar vi kan välja genom att arbeta med – inte mot – naturen.
Naturen som mentor -- 1. Smarta material : flytande hajskinn och osynlighetsmantlar -- 2. Med naturen som doktor -- 3. I naturen har ingen råd att slösa med energi -- 4. Odla mat som en prärie eller en kelpskog -- 5. I ett korallrev finns inga avfallsproblem -- 6. Arkitekterna som tar hjälp av naturen -- 7. Leonardo da Vincis fågelperspektiv -- 8. Naturens intelligens i ljuset av den artificiella -- 9. Kan biomimikry redan världen?

Här finns titeln:

Loading...

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

181111
Av: Dorion, Christiane
172724
Av: Winchester, Simon
172800
Av: Marçal, Katrine

Språk