Hoppa till innehåll

I väntan på besked

- flyktingar berättar

”Flyktingar är inte siffror, de är människor med ansikten, namn,
berättelser och borde behandlas därefter”, skrev påven Fransiscus i en tweet härom året och så börjar också Per-Erik Åströms och Doris Dahlins bok "I väntan på besked – flyktingar berättar". Boken är en djupdykning i vad det innebär att vara flykting och asylsökande i en mellanstor svensk kommun idag.

Under hela 2017 träffade författarna människor, flyktingar, från främst Syrien och Afghanistan, som kommit till Härnösand och på förläggningar väntade på besked om uppehållstillstånd eller utvisningsbeslut.

Boken är berättelsen om deras historia och deras drömmar om ett bättre liv i Sverige, långt från krig och förföljelse i sina hemländer. Den är också en berättelse om många Härnsösandsbors frivilliga insatser för att göra flyktingarnas vardag bättre och mer meningsfull.

I Hörsalen berättar Per-Erik Åström om arbetet med boken och om alla de människor som gjorde boken möjlig. Han är dokumentärfotograf med många utställningar och reportage bakom sig och tidigare radioproducent vid Sveriges Radio och filmare vid SVT.

Fri entré. Biljetter hämta på biblioteket från 2 oktober.
 

 Datum 

 Tid 

 Plats 

Onsdag 17 oktober 19.00 Hörsalen

Vetlanda bibliotek
Besöksadress: Biblioteksgatan 5  |  Postadress: Vetlanda kommun, 574 80 Vetlanda
Telefon: 0383-974 50, 974 52  |  E-post: biblioteket@vetlanda.se
Öppettider: Måndag-torsdag 10-19, fredag 10-18, lördag 10-14