I väntan på besked

I väntan på besked I väntan på besked

- flyktingar berättar

”Flyktingar är inte siffror, de är människor med ansikten, namn, berättelser och borde behandlas därefter”, skrev påven Fransiscus i en tweet härom året och så börjar också Per-Erik Åströms och Doris Dahlins bok "I väntan på besked – flyktingar berättar". Boken är en djupdykning i vad det innebär att vara flykting och asylsökande i en mellanstor svensk kommun idag.

Under hela 2017 träffade författarna människor, flyktingar, från främst Syrien och Afghanistan, som kommit till Härnösand och på förläggningar väntade på besked om uppehållstillstånd eller utvisningsbeslut.

Boken är berättelsen om deras historia och deras drömmar om ett bättre liv i Sverige, långt från krig och förföljelse i sina hemländer. Den är också en berättelse om många Härnsösandsbors frivilliga insatser för att göra flyktingarnas vardag bättre och mer meningsfull.

I Hörsalen berättar Per-Erik Åström om arbetet med boken och om alla de människor som gjorde boken möjlig. Han är dokumentärfotograf med många utställningar och reportage bakom sig och tidigare radioproducent vid Sveriges Radio och filmare vid SVT.

Fri entré. Biljetter hämtas på biblioteket från 3 oktober.
 

Datum:  Onsdag 17 oktober
Tid:        kl. 19.00
Plats:     Hörsalen, Vetlanda bibliotek

Vetlanda bibliotek

Telefon: 0383-974 50, 974 52

E-post:  biblioteket@vetlanda.se


Besöksadress

Biblioteksgatan 5

Vetlanda


Postadress

Vetlanda kommun

574 80 Vetlanda


Följ oss på ...

Bloggen BookLover
Instagram