Skrivartävling

Familjen Knyckertz och gruväventyret

Skriv din egen berättelse om familjen Knyckertz!

Författaren Anders Sparring och illustratören Per Gustavsson har börjat på en berättelse om familjen Knyckertz på äventyr vid guldgruvan i Ädelfors, här i Vetlanda kommun. Nu är det du som bestämmer vad som ska hända!

Skrivartävlingen är för dig som är 6 år eller äldre. Du hämtar början av berättelsen på Vetlanda bibliotek eller Vetlanda Museum, därefter skriver och ritar du resten av äventyret på högst fem A4-sidor. För att få inspiration, läs böckerna om familjen Knyckertz, som finns att låna på biblioteket och besök utställningen på museet. Du kan även vara med och tävla med din skolklass.

När din berättelse är färdig lämnar du ditt bidrag på biblioteket eller museet. Du kan också skicka det digitalt till barnbiblioteket@vetlanda.se eller vetlanda.museum@vetlanda.se.

Alla bidrag kommer läsas av en jury. Tre bidrag vinner något fint! Tävlingen pågår från 5 december 2021 till 20 februari 2022.

Tävlingen är en del i projektet Bilderbokens möjligheter, ett samarbete mellan Vetlanda bibliotek, Vetlanda kommuns förskolor och Vetlanda Museum, med stöd av Kulturrådet.

Språk