Använda biblioteket

Att använda biblioteket

På biblioteket finns både skön- och facklitteratur inom många olika genrer och ämnen och på flera språk. Här hittar du även tidskrifter, filmer och tv-spel.

Sök i vår katalog eller fråga personalen om du vill ha hjälp att hitta böcker. Du kan också använda dig av våra nyhetslistor under Tips.

Boken kommer

Om du har svårt att ta dig till biblioteket kan du få böcker och talböcker hem med vår Boken kommer-service. Även du som bor på ett äldreboende kan ta del av denna service. Ring till biblioteket och tala om vad du vill ha. Vi hjälper dig gärna med att välja. För mer information kontakta Beatrice Wide, 0383-974 70.

Kopiering, skanning & utskrifter

På biblioteket har du möjlighet att kopiera och skanna i A4-format. Du kan även göra utskrifter från de publika datorerna. Kopiering, skanning och utskrifter i A4 kostar 3 kronor/sida i svartvitt och 5 kronor/sida i färg.

Studierum

För enskilda studier finns ett mindre, tyst läsrum som kan bokas vid informationsdisken eller på telefon 0383-974 50. Glasburen är även det ett tyst läsrum som passar för enskilda studier. Detta rum behöver inte bokas.

Ungdomsrummet används huvudsakligen till bibliotekets bokklubbar och besökande förskole- och skolklasser. Vuxenstuderande har möjlighet att boka rummet för grupparbete. Bokningen görs vid informationsdisken eller på telefon 0383-974 50.

Språk