Hoppa till innehåll

Att använda biblioteket

På biblioteket finns både skön- och facklitteratur inom många olika genrer och ämnen och på flera språk. Här hittar du även tidskrifter, ljudböcker, musik, filmer och tv-spel.

Sök själv i vår katalog eller fråga personalen om du vill ha hjälp att hitta böcker inom ett visst ämne. Du kan också använda dig av våra nyhetslistor under fliken Tips.

Boken kommer

Om du har svårt att ta dig till biblioteket kan du regelbundet få böcker och talböcker hemkörda, alternativt hemskickade, med vår Boken kommer-service. Även du som bor på ett äldreboende kan ta del av denna service. Ring till biblioteket och tala om vad du vill ha. Vi hjälper dig gärna med att välja.
För mer information kontakta Beatrice Wide, telefon 0383-974 70.

Kopiering & utskrifter

På biblioteket har du möjlighet att kopiera i A4-format. Du kan även göra utskrifter från de publika datorerna. Kopiering och utskrifter i A4 kostar 3 kronor/sida i svartvitt och 5 kronor/sida i färg.

Studierum

För enskilda studier finns ett mindre, tyst läsrum som kan bokas vid informationsdisken eller på telefon 0383-974 50. Glasburen är även det ett tyst läsrum som passar för enskilda studier. Detta rum behöver inte bokas utan kan fritt användas av alla.

Ungdomsrummet används huvudsakligen till bibliotekets bokklubbar och besökande förskole- och skolklasser. Vuxenstuderande har möjlighet att boka rummet för grupparbete. Bokningen görs vid informationsdisken eller på telefon 0383-974 50.

Vetlanda bibliotek
Besöksadress: Biblioteksgatan 5  |  Postadress: Vetlanda kommun, 574 80 Vetlanda
Telefon: 0383-974 50, 974 52  |  E-post: biblioteket@vetlanda.se
Öppettider: Måndag-torsdag 10-19, fredag 10-18, lördag 10-14