Bokfika på biblioteket

Succé för höstens första bokfika!

Det blev succé för höstens första bokfika. Sammanlagt kom tretton läshungriga besökare som sökte boktips. För arrangemanget stod Beatrice Wide, Emina Smajlovic, Andreas Nyqvist och Roger Ivarsson.

Andreas inledde med att bland annat tipsa om Ian McEwans Maskiner som jag samt Ålevangeliet av Patrik Svensson, en bok han tror kommer nomineras till Augustpriset. Andreas berättade att Patrik Svensson verkligen har täckt allt om ålen i sin bok. ”Man kan tro att det är en faktabok om ålen. Det finns många myter om ålen, man vet exempelvis fortfarande inte hur den fortplantar sig”, berättar Andreas för publiken.

Beatrice boktipsade om Toktanten av Birgitta Bergin. ”Bergin har kommit i ropet de senaste åren och nu har hon skrivit ännu en bra en historia. Det ska finnas en förlaga till den obehagliga grannen som Bergin skriver om”, avslöjar Beatrice.

Emina har läst ett par böcker av författarinnan Dinah Jefferies. Emina förde särskilt fram Teodlarens hustru som utspelar sig i Sri Lanka. Boken handlar om familjerelationer och rymmer många hemligheter. I romanen finns också många oerhört vackra naturskildringar. ”Man kan nästan känna doften av te”, förklarar Emina.

Roger lyfte fram Jonas Karlsson, skådespelaren som också är en mycket kompetent författare. Varma och humoristiska romanen Regnmannen handlar om den sura änklingen Ingmar som endast bryr sig om sina rosor. Sommarhettan gör att rosorna riskerar dö och kommunens bevattningsförbud bevakas av vakande och avundsjuka grannar, men då kommer Ingmar på en plan. Han tänker på kranen vid sjöboden. Det visar sig att Ingmar med denna kran kan styra regnet.

Även den talrika publiken kom med sina tips. Bin till nytta och nöje, Hjärnstark, Jag for ner till bror och Caspar en kunglig katt var några av tipsen som lämnades. På sluttampen av kvällen tipsade personalen om Kjell Westös Den svavelgula himlen, Folkets skönhet av Merete Pryds Helle och Den återlämnade flickan av Donatella Pietrantonio.

Tisdag 22 oktober är det dags för nästa bokfika, och då hoppas vi på en minst lika stor åhörarskara som vill höra fler boktips.

Språk

Vetlanda bibliotek

Telefon: 0383-974 50, 974 52

E-post:  biblioteket@vetlanda.se

Besöksadress

Biblioteksgatan 5

Vetlanda

Postadress

Vetlanda kommun

574 80 Vetlanda

Följ oss på ...

Bloggen BookLover
Instagram