Hoppa till innehåll

Alex författarlexikon

E-tidningar & databaser

Alex

Hemifrån har du tillgång till databasen Alex, som är ett svenskt författarlexikon med information om mer än 5 000 författare. Alex innehåller även hänvisningar till böcker och tidskriftsartiklar, samt boktips som Btj:s förlagstjänst producerar.

Du loggar in på Alex med ditt lånekort.

PressReader

PressReader erbjuder mer än 5 000 tidningar och tidskrifter som du kan läsa i fulltext, från över 100 länder och på 60 språk. Tidningarna är en elektronisk version av den tryckta upplagan och finns tillgängliga samma dag. De svenska dagstidningar som finns med är bland annat Svenska Dagbladet, Göteborgs-Posten och Sydsvenskan, och vissa lokaltidningar.

Du kan läsa hemifrån om du klickar på Press Reader till vänster och därefter loggar in så att länken syns.

Appen PressReader 

Appen PressReader kan gratis laddas ned till din surfplatta eller smarttelefon. När du besöker biblioteket och är uppkopplad till vårt trådlösa nätverk kan du ladda ner favoriterna av de mer än 5 000 tidningar och tidskrifter som erbjuds. De tidningar och tidskrifter som du laddat ner vid besöket går att läsa även efter att du lämnat biblioteket. Dessutom går det att fortsätta att ladda ner hemifrån i upp till 72 timmar.

Vetlanda bibliotek
Besöksadress: Biblioteksgatan 5  |  Postadress: Vetlanda kommun, 574 80 Vetlanda
Telefon: 0383-974 50, 974 52  |  E-post: biblioteket@vetlanda.se
Öppettider: Måndag-torsdag 10-19, fredag 10-18, lördag 10-14