E-tidningar & databaser

Alex

Hemifrån har du tillgång till databasen Alex, som är ett svenskt författarlexikon med information om mer än 5800 författare. Alex innehåller även hänvisningar till böcker och tidskriftsartiklar, samt boktips som produceras av Btj:s förlagstjänst.

Du loggar in på Alex med ditt lånekort.

PressReader

PressReader erbjuder mer än 7000 tidningar och tidskrifter som du kan läsa i fulltext, från över 120 länder och på 60 språk. Tidningarna är en elektronisk version av den tryckta upplagan och finns tillgängliga samma dag. De svenska dagstidningar som finns med är bland annat Svenska Dagbladet, Göteborgs-Posten och Sydsvenskan, och vissa lokaltidningar.

Du kan använda PressReader på en dator hemifrån om du klickar här och därefter loggar in så att länken syns.

Appen PressReader 

Appen PressReader kan laddas ned till din surfplatta eller smarttelefon. När du besöker biblioteket och är uppkopplad till vårt trådlösa nätverk kan du ladda ner favoriterna bland tidningar och tidskrifter från PressReader. De tidningar och tidskrifter som du laddat ner vid besöket går att läsa även efter att du lämnat biblioteket. Dessutom går det att fortsätta att ladda ner hemifrån i upp till 72 timmar.

Språk

Länkar

Vetlanda bibliotek

Telefon: 0383-974 50, 974 52

E-post:  biblioteket@vetlanda.se

Besöksadress

Biblioteksgatan 5

Vetlanda

Postadress

Vetlanda kommun

574 80 Vetlanda

Följ oss på ...

Bloggen BookLover
Instagram