Hoppa till innehåll

För föräldrar

Alla föräldrar är varmt välkomna till biblioteket med sina barn. På barnavdelningen finns ett stort utbud för barn och ungdomar i alla åldrar, från spädbarnsåldern till tonåren. Vi har även en särskild hylla för föräldrar, med böcker som behandlar frågor kring föräldraskap och barns utveckling. På Äppelhyllan finns böcker och andra medier om och för barn med funktionsnedsättning. Fråga oss gärna om ni behöver boktips!

Genom Öppen förskola och BVC erbjuds alla förstagångsföräldrar en träff på biblioteket. Då pratar vi bland annat om böckers betydelse för språkutvecklingen, hur det med böckers hjälp kan skapas en förförståelse för olika livssituationer, läser högt och presenterar lämpliga böcker för åldern. Samlingen avslutas med en rundvandring på bibliotekets barnavdelning. De som deltar får en bok i present. Alla ettåringar får dessutom en bok i present, som kan avhämtas på något av kommunens bibliotek. (Klicka här för att läsa vad som gäller vid hantering av personuppgifter i samband med ettårsboken.)

Under året anordnas cirka tio familjeföreställningar med musik- och barnteater. Program skickas ut till kommunens förskolor och finns även att hämta på biblioteket. För de lite äldre barnen finns bibliotekets bokklubbar. Vilka åldersgrupper dessa riktar sig till varierar, men information skickas ut till skolorna vid höstterminens start. Biblioteket möter även barnen via förskola och skola. Vi erbjuder biblioteksvisningar och bokprat till grupper och klasser, i första hand förskolan, förskoleklass, åk 2 och åk 5.

Vetlanda bibliotek
Besöksadress: Biblioteksgatan 5  |  Postadress: Vetlanda kommun, 574 80 Vetlanda
Telefon: 0383-974 50, 974 52  |  E-post: biblioteket@vetlanda.se
Öppettider: Måndag-torsdag 10-19, fredag 10-18, lördag 10-14