Jens Liljestrand

Jens Liljestrand

Foto av Jens Liljestrand

Författaren och kulturredaktören Jens Liljestrand var under torsdagskvällen på besök i Vetlanda. 40 åhörare tog plats i Withalasalen för att höra Liljestrand prata om den store litteräre giganten Vilhelm Moberg. Han bjöd också på många anekdoter som rörde Mobergs komplexa person. Publiken fick bland annat höra Liljestrand utveckla hur Moberg som var debattör. Denne väjde inte för några frågor i samhället. Jens Liljestrand berättade bland annat att Moberg var ovän med i stort sett samtliga ledamöter i Svenska akademien.

Frågan är hur många av de aderton i dagens akademi som Moberg kommit överens med, för att inte tala om de som var involverade i den gångna krisen som akademien gått igenom?

Besökarna bjöds på en otroligt spännande och initierad föreläsning av Mobergkännaren Liljestrand. Men så har också Liljestrand skrivit den enda biografin hittills om Vilhelm Moberg, "Mannen i skogen" som finns att låna på biblioteket. Jens Liljestrand har också enligt egen uppgift föreläst 120 gånger om Moberg så det är ingen överdrift att säga att han kan ämnet!

Arrangör var studieförbunden i samarbete med Vetlanda bibliotek.

Böcker av Jens Liljestrand

157832
Av: Liljestrand, Jens
99425
Av: Liljestrand, Jens

Språk