Hoppa till innehåll

Behandling av dina personuppgifter

Vetlanda bibliotek använder dina personuppgifter när du använder dig av våra tjänster. Personuppgifter är sådant som namn, personnummer, adress, telefonnummer och annat som är kopplat till dig som person, och uppgifterna lagras och används i vårt bibliotekssystem i enlighet med Dataskyddsförordningen, GDPR.

När du skaffar lånekort samtycker du till att vi använder dina personuppgifter. Uppgifterna används enbart för att du ska kunna låna, använda bibliotekets hemsida, ladda ner e-media och boka datorer/rum.

Det är bara bibliotekets personal som kan se dina uppgifter. Dina pågående lån är belagda med sekretess och uppgifter om återlämnat material sparas inte, såvida det inte finns avgifter kopplade till lånet.

Du har rätt att få veta vilka personuppgifter vi har om dig och du kan begära att dina uppgifter ändras eller tas bort från vårt bibliotekssystem. Dina personuppgifter tas även bort om lånekortet inte använts under tre år.

Uppgifterna i bibliotekssystemet lagras på externa servrar hos vår leverantör Axiell Sverige AB.

Personuppgiftsansvarig för Vetlanda bibliotek är Kultur- och fritidsnämnden, Vetlanda kommun.

Vetlanda kommuns dataskyddsombud är Erik Selander. Du når honom på e-post erik.selander@hoglandet.se eller telefon 072-548 22 75.

Vetlanda bibliotek
Besöksadress: Biblioteksgatan 5  |  Postadress: Vetlanda kommun, 574 80 Vetlanda
Telefon: 0383-974 50, 974 52  |  E-post: biblioteket@vetlanda.se
Öppettider: Måndag-torsdag 10-19, fredag 10-18, lördag 10-14