Resultat från bibliotekets första kulturquiz!

När krutröken skingrats stod en man kvar. Jonas Meh var denne som vann det första kulturquizet som arrangerats på biblioteket!

Ett femtontal deltagare samlades i tidskriftsavdelningen på onsdagskvällen den 10 april för att svara på frågor och visa sina färdigheter i ämnena musik, film och litteratur. Deltagarna kunde välja att tävla ensam eller i lag om högst om tre. Totalt deltog åtta lag.

Frågeställarna Roger Ivarsson och Andreas Nyquist gick ut hårt och ställde frågor om pseudonymer. Det visade sig vara en hård nöt att knäcka för de tävlande. Eller ni som läser denna text kanske vet vem som döljer sig bakom pseudonymen Ernst Ahlgren?

Andreas ansvarade för musikfrågorna och spelade musik av artister som exempelvis Neil Young, Beatles, Avicii och Radiohead. Exempel på filmfrågor som ställdes var vem som har regisserat filmer som Drömkåken och Skenbart. Rätt svar här var Peter Dalle.

Jonas Meh var i storform och kunde defilera hem vinsten på 23 poäng. Tvåa blev ett lag som kallade sig för "80-plussarna" bestående av Ingrid, Ingalisa och Berit. Trea blev duon Jörgen och Tina. De sistnämnda hade mycket goda kunskaper i musik skulle det visa sig.

För fikat stod Beatrice Wide som även informerade om vårens program för vuxna och nämnde också lite vad som är på gång till hösten. Roger och Andreas utlovar fler quiz och då kan det hända att det blir mer populärkultur på schemat.

Språk

Vetlanda bibliotek

Telefon: 0383-974 50, 974 52

E-post:  biblioteket@vetlanda.se

Besöksadress

Biblioteksgatan 5

Vetlanda

Postadress

Vetlanda kommun

574 80 Vetlanda

Följ oss på ...

Bloggen BookLover
Instagram