Succé med Martin Emtenäs!

Tv-personligheten och naturkännaren Martin Emtenäs besökte Vetlanda och biblioteket denna gråmulna lördag den 16 november.

I publiken trängdes ung som gammal. Folksamlingen blev alltmer talrik efterhand och till sist var i stort sett alla sittplatser upptagna.

Han inledde med att presentera några av sina böcker, bland annat "Vilda djurboken" som finns att låna på biblioteket. Besökarna fick bland annat höra om olika landskapsdjur. De flesta visste att uttern är landskapsdjuret i Småland. Mer okänt är att havsörn är landskapsdjur i Uppland. Åhörare fick också veta det bästa man kan göra för djurlivet och naturen.

"Låt bli att klippa gräsmattan! Det gör jag. Jag låter också bli att dammsuga och diska", sa Emtenäs vilket lockade till skratt.

Martin Emtenäs fick massor av frågor från vetgiriga barn. Han fick också höra mycket om Vetlanda, bland annat om naturreservatet Illhargen. Illhargen förvandlades dock till "Ill-hajen", alltså en haj som mådde illa. Martin visade att han är mycket bra på att ta barn.

Vuxna fick också tillfällen att ställa sina frågor. En besökare pratade bland annat om sin hunds konfrontation med en orm i skogen. Frågan gällde om det var en snok eller en huggorm som besökaren träffat på.

"Är det en snok, har den ofta gula fläckar. Det kan också vara en snok om den inte har några fläckar. Är det fråga om en hasselsnok, så är detta en riktig hårdig. Den kramar sina byten, som en boa constrictor. Den äter också huggormar", berättade Martin. Han berättade också att huggormen är "mer på bettet".

"Blir man biten, då vet man direkt om det är en huggorm", sa Martin.

I biblioteket var det gott om många andra aktiviteter denna dag. Det bjöds på fika, publiken kunde gå en tipspromenad med djur- och naturfrågor, barn blev ansiktsmålade och man kunde pyssla. På plats fanns även Naturskyddsföreningen som presenterade sin verksamhet och som också hade lite skoj för barnen.

Böcker av Martin Emtenäs

164313
Av: Emtenäs, Martin
129859
Av: Emtenäs, Martin
149184
Av: Emtenäs, Martin

Språk

Vetlanda bibliotek

Telefon: 0383-974 50, 974 52

E-post:  biblioteket@vetlanda.se

Besöksadress

Biblioteksgatan 5

Vetlanda

Postadress

Vetlanda kommun

574 80 Vetlanda

Följ oss på ...

Bloggen BookLover
Instagram