Poetry Slam i Vetlanda

Onsdag 20 februari genomförs en deltävling i Poetry Slam på Vetlanda bibliotek. Mellan 23 januari-22 mars pågår uttagningar runt om i länet. Två vinnare från varje deltävling kommer att mötas i den stora länsfinalen i Jönköping. Vi börjar klockan 18 och tävlingen leds av ingen mindre än Louise Halvardsson.

Poetry slam är en tävling i estradpoesi där vem som helst kan delta! Poeten har tre minuter på sig att framföra sitt verk utan rekvisita och andra effekter. Publiken är delaktig och spelar en avgörande roll i tävlingen då tre till fem jurygrupper utses i början av kvällen. Deras uppgift är att rösta fram vinnarna genom att sätta poäng på framförandet och diktens innehåll. Segrarna från vårens deltävlingar möts alltså i en final i Jönköping den 22 mars.

Tävlingarna är fartfyllda, härligt energigivande och lämnar ingen oberörd.
Kom och läs, lyssna och bli tagen med storm! Det är förstås fri entré!

Så här går det till att tävla

Tävlande är välkomna att anmäla sig i förväg eller chansa och dyka upp på plats. Ta med minst två texter men gärna tre (du kan ju vara den som får läsa en vinnardikt!). Texterna måste vara egenskrivna men får vara på vilket språk som helst.

Dikten ska framföras på max tre minuter, inklusive eventuell presentation. Ingen rekvisita, bakgrundsmusik eller scenklädsel får användas.

Av de (maximalt) nio som läst, går två vinnare vidare till länsfinalen! Vi skickar under kvällen runt en hatt där den som vill får lägga i en slant eller en gåva – vinnarna för kvällen behåller innehållet i hatten. Observera att det är publiken som bestämmer vilka som vinner!

Vill du tävla? Mejla ditt namn och kontaktuppgifter till poetryslam@vetlanda.se eller bara ta med dig texter och hoppas på att det finns platser kvar.

Kvällens konferencier och tillika gästpoet

Louise Halvardsson växte upp i Nässjö, fick författarförbundets pris för bästa ungdomsdebut 2007 med "Punkindustriell hårdrockare med attityd" och har sedan dess varit verksam som författare, föreläsare och estradpoet. Under kvällen kommer Louise Halvardsson läsa ur sin diktsamling "Hejdå tonårsångest – 35 dikter innan 35".

Musik

Vi spelar vinylskivor!

Andra deltävlingar i Jönköpings län

  • 23 januari – Jönköping, Nyfiket, Kulturhuset på Tändsticksområdet
  • 30 januari – Gislaved, Kulturplatån i Glashuset
  • 6 februari – Jönköping, Nyfiket, Kulturhuset på Tändsticksområdet
  • 13 februari – Jönköping, Biograf Ugglan på Stadsgården Råslätt
  • 27 februari – Tranås, Plan B
  • 6 mars – Jönköping, Nyfiket, Kulturhuset på Tändsticksområdet
  • 13 mars – Nässjö, Kulturhuset Pigalle
  • 20 mars – Värnamo, Gummifabriken

Länsfinal

22 mars – Jönköping, Jönköpings Teater

Språk

Vetlanda bibliotek

Telefon: 0383-974 50, 974 52

E-post:  biblioteket@vetlanda.se

Besöksadress

Biblioteksgatan 5

Vetlanda

Postadress

Vetlanda kommun

574 80 Vetlanda

Följ oss på ...

Bloggen BookLover
Instagram