Poetry Slam - en publiksuccé!

Att kalla årets deltävling i Poetry Slam i Vetlanda för en publiksuccé är ingen överdrift.

Aldrig tidigare har så många kommit till biblioteket för att titta på de deltagande poeterna som kämpade på estraden för att vinna publikens hjärtan och jurygruppernas poäng. Den hörna av biblioteket där tävlingen hölls var välfylld, och personal fick in till sista minuten innan tävlingen drog igång bära in stolar för att publiken skulle få plats.

Konferencier Louise Halvardsson inledde med att på ett lustfyllt och medryckande sätt läsa några egna dikter. Under kvällen avslöjade också Halvardsson sina egna författarplaner och berättar att hon jobbar med en ny roman.

Efter hennes bejublade inledning var det dags för kvällens ”offerpoet”, bibliotekets egen Andreas Nyqvist, att med en egen dikt sätta ribban för kvällen. Det här skulle bli en god kväll för poesin.

Totalt deltog nio poeter. Efter en hård drabbning och en mycket jämn rösträkning var det till sist Levi Schneider som drog det längsta strået. Tillsammans med kvällens yngsta poet, Albin Samuelsson, blir det Levi som går till länsfinalen i Jönköping 22 mars.

Språk

Vetlanda bibliotek

Telefon: 0383-974 50, 974 52

E-post:  biblioteket@vetlanda.se

Besöksadress

Biblioteksgatan 5

Vetlanda

Postadress

Vetlanda kommun

574 80 Vetlanda

Följ oss på ...

Bloggen BookLover
Instagram