Hoppa till innehåll

Släktforskning

En bra början för den helt oerfarne släktforskaren är att kontakta den lokala släktforskarföreningen eller något studieförbund som anordnar kurser i släktforskning. Biblioteket tillhandahåller bara materialet och ordnar inga kurser. Kontaktperson för den lokala släktforskarföreningen, Njudungs Släktforskarförening, är Göran Sollin, telefon 0383-173 89.

För den som vill släktforska på egen hand har Vetlanda bibliotek ett bokningsbart studierum, med läsapparat för mikrokort och dator med tillgång till AD OnLine (Arkiv Digitals onlinetjänst). Rummet kan bokas på biblioteket eller per telefon, 0383-974 50 och 974 52.

Biblioteket har mikrokort med kyrkoböcker från kommunens alla församlingar och rullfilmer med domböcker från Östra härad. Kyrkoböcker från närliggande församlingar finns, vilka ägs av Njudungs släktforskarförening men förvaras på biblioteket.

Ett par databaser finns tillgängliga, dels Dödboken (5:e utgåvan) och dels PLF Databas 2006 (Person- och Lokalhistoriskt Forskarcentrum i Oskarshamn). Vi abonnerar även på de sökbara arkivhandlingar, inskannade bilder och olika databaser som finns på SVAR.

I anknytning till släktforskarrummet finns genealogiska uppslags- och faktaböcker samt Smålandssamlingen med böcker, broschyrer och annat material av lokalhistoriskt intresse.

Vetlanda bibliotek
Besöksadress: Biblioteksgatan 5  |  Postadress: Vetlanda kommun, 574 80 Vetlanda
Telefon: 0383-974 50, 974 52  |  E-post: biblioteket@vetlanda.se
Öppettider: Måndag-torsdag 10-19, fredag 10-18, lördag 10-14