Talböcker - Daisy

Talböcker är inlästa böcker som får lånas av alla som har svårt att läsa tryckt text. För att läsa Daisy-talböcker behövs en särskild Daisy-spelare, ett speciellt läsprogram till datorn eller en cd-spelare som kan spela mp3-format. Det går även att läsa talböcker i en surfplatta eller smarttelefon med hjälp av appar för Android och iPhone.

Daisy-spelare lånar du kostnadsfritt på biblioteket i 3 månader, därefter kan du förnya lånet om det inte är någon annan som står i kö på spelaren. Du kan även få en spelare förskriven som hjälpmedel. Kontakta din ögonläkare eller optiker för att få en remiss till Syncentralen i Jönköping. Där får du sedan hjälp att prova ut vilka hjälpmedel du behöver.

Egen nedladdning - Legimus

Egen nedladdning är en kostnadsfri tjänst för dig som lånar Daisy-talböcker. Tjänsten gör att du själv kan ladda ner talböcker från MTM:s digitala bibliotek Legimus, och ger dig möjlighet att söka och välja bland mer än 85 000 titlar.

Hur gör jag?

För att registrera dig som låntagare och för att få ett eget konto på MTM, börja med att kontakta Beatrice Wide, 0383-974 70, för att boka en tid. Är du under 18 år måste vårdnadshavare vara med. Vid mötet går vi igenom vilka låneregler som gäller och visar hur nedladdningen går till. Vi ger även support och stöd när du väl kommit igång med dina nedladdningar hemma.

Dina inloggningsuppgifter till MTM:s digitala bibliotek Legimus skickas till din e-postadress. Sedan är det bara att ladda ner böckerna till din dator, smarttelefon eller surfplatta, antingen via appen Legimus eller MTM:s hemsida.

Språk

Länkar

Vetlanda bibliotek

Telefon: 0383-974 50, 974 52

E-post:  biblioteket@vetlanda.se

Besöksadress

Biblioteksgatan 5

Vetlanda

Postadress

Vetlanda kommun

574 80 Vetlanda

Följ oss på ...

Bloggen BookLover
Instagram